Aici poate fi vorba de un chist ganglionar. Un chist ganglionar este o tumoră sau o umflătură în partea superioară a unei articulaţii sau în zona în care aceasta este acoperită de tendoane. Chistul ganglionar are forma unui săculeţ plin cu lichid. În interiorul chistului este prezent un material a cărei densitate seamănă cu cea a jeleului, lipicios, limpede şi incolor.
Cauza lor nu este cunoscută. Se admite că ar fi vorba de un defect al capsulei articulare sau tendonului fapt ce determină inflamarea ţesutului articulaţiei.
În funcţie de mărime, chisturile pot fi simţite la palpare ca fiind ferme sau de consistentă spongioasă. Formele chisturilor ganglionare diferă. De exemplu, multiple chisturi mici interconectate pot avea aspectul unui chist mai mare. Acest tip de chist nu este periculos şi este întâlnit în mai mult de jumătate din cazul tumorilor localizate în zona ţesutului moale al mâinii.
Chisturile ganglionare sunt mai frecvent întâlnite la femei şi apar în proporţie de 70% la persoane cu vârsta între 20-40 de ani. Chisturile ganglionare apar cel mai frecvent pe partea superioară a mâinii, la nivelul articulaţiei palmei.
În unele cazuri, foarte rare, un nodul de la încheietura mâinii poate fi şi semn al unui cancer. De aceea, cel mai bine este să verifici natura acestuia mergând la un specialist.
Şi în acest caz 7 PLANTE reduce durerea şi produce diminuarea, până la dispariţia nodulilor benigni.