Capacitatea de a vindeca pe care o au vege­talele cu pigment roşu

pigment rosuStudiile şi cercetările medicale au arătat că vegetalele cu pigment roşu (și sucurile preparate din ele), în afară de vitamine, săruri minerale, oligoelemente, fibre ali­mentare şi enzime, au un pigment colorat în roşu, care are rolul de a spori, datorită grupelor active de oxigen pe care le conţin, respiraţia cu până la 400% respiraţie celulară, per­turbând boala canceroasă. Intensificarea oxigenării celulare conduce la o eliminare cu mult mai intensă a toxinelor, iar acestea sunt înlăturate pur şi simplu printr-un proces de oxidare. Capacitatea de vindecare pe care o au sfecla roşie, afinele, coacăzele, cireşele, strugurii negri, murele, zmeura, roşiile, căpşunile etc. a fost verificată în practica medicală.

Pigmenţii de culoare roşie, numiţi betacianine, au un rol deosebit în prevenirea şi tratarea cancerului. Vegetalele uti­lizate în dietele anticancer sunt: sfecla roşie, morcovii, ardeii roşii, roşiile, afinele, zmeura, murele, căpşunile, fra­gile, dudele roşii, cireşele, caisele, piersicile etc.

În dietele pacienţilor canceroşi este adesea recomandată sfecla roşie crudă, sfecla roşie murată (n.a. - bogată în acid lactic), iar aceasta va fi valorificată fie singură, fie în com­binaţii alimentare delicioase. Cu mare impact este folosit şi sucul de sfeclă roşie, atât consumat singur, cât şi în di­verse combinaţii. Dintr-un kilogram de sfeclă, prin presare, se obţin până la 3 pahare de suc. Acesta se va consuma de-a lungul unei zile, iar pentru a nu deveni dezagreabil ca gust, se va putea amesteca bine cu brânza de vaci, cu fulgi de ovăz sau cu lapte acru.

Des, în tratamentele anticancer, este folosit amestecul de sucuri preparat, după reţeta dr. Rudolf Breuss, din legume proaspete:

  • Suc de sfeclă roşie 3 părţi
  • Suc de morcovi 1 parte
  • Suc de ţelină 1 parte

Se mai pot introduce în reţetă şi urme de suc de ridiche neagră şi de cartof.

  • Notă! Acest suc este reco­mandat de dr. Rudolf Breuss şi în metoda sa de post terapeutic de 42 de zile, când bolnavul nu va consuma decât sucul de legume şi ceaiuri din plante medicinale.

Mai bună la gust şi accep­tată de bolnavi este sfecla mu­rată, şi ea poate fi consumată în variate combinaţii. În trata­mentul cancerului prin regim alimentar sunt folosite diverse combinaţii alimentare din lap­te acru şi/sau brânză de vaci şi vegetale (legume şi fructe) care au pigmentaţie roşie.

Sursa: Victor Duta „Cancerul de sân”

Info